معرفی وبلاگ
سلام گاه گاهی سفری کن به حوالی دلت شاید آنجا خاطره ای منتظر لمس نگاهت باشد. اینجا هوالی دله ، دل هم دغدغه های خودشو داره، عاشق میشه، مشغول سیاست میشه، مشغول اجتماعش اطرافش میشه و... آره اینجا حوالی دله (محمد محمدی)
صفحه ها
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 95268
تعداد نوشته ها : 28
تعداد نظرات : 8
Rss
طراح قالب
GraphistThem273

 

بصيرت

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با بيان اين مطلب كه امروز دو مذهب خداپرستي و پول پرستي در ميان انسان ها رواج يافته است،گفت: جامعه پول پرست مسير سقوط را طي مي كند حتي اگر برچسب مذهبي داشته باشد.

به گزارش شبستان، حسن رحيم پور ازغدي، عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در نخستين همايش "نقش بانوان در توسعه و ترويج فرهنگ وقف" حضور نزديك به دو هزار بانو در اين عرصه را حائز اهميت دانست و گفت: اينكه هم اكنون دو هزار واقف زن در كشور حضور دارند به جهات مختلف قابل بررسي است نخست به جهت اخلاق شخصي كه نشان از رشد تكامل فردي در بخشش و گذشت از اموال دارد.
 
وي اظهار كرد: اين روحيه گذشت و ايثار نشان از تقابل فرهنگ توحيدي با فرهنگ مادي دارد كه اصالت را در اخذ و قاپيدن پول مي داند نه در احسان و انفاق، بعد دوم آن اقتصادي است كه نشان از مالكيت زن در پرتو اسلام دارد و ثابت مي كند كه در فقه و احكام اسلام زن از توانايي مالي و نيز امكان بخشش آن برخوردار است و اين از صدر اسلام در سيره عملي حضرت خديجه (س) بروز و ظهور داشته است.
 
رحيم پورازغدي با بيان اين مطلب كه بعد سوم اين مهم حقوقي و عدالت خواهانه در تنظيم روابط اجتماعي است، تصريح كرد: وقف در اينجا معناي عبور از اخلاق فردي به اخلاق اجتماعي مي دهد، علاوه بر اين جهاد عظيم اخلاقي براي ترويج انسانيت حتي پس از مرگ است.
 
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي وقف را نشانگر بزرگي روح انسان هايي كه توان و جرات بخشش دارند، خواند و عنوان كرد: مشاركت زنان در امر وقف در پرتو اسلام در شرايطي است كه ديگر مكاتب و كشورها بر سر مالكيت زن به بن بست برخورده اند اما در اسلام اين ماليكت از بديهيات است و كسب قدرت و ثروت مباني مسابقه ميان زن و شوهر نيست.
 
 
آغاز خلقت عالم با وقف خداوند
وي با بيان اين مطلب كه فرهنگ وقف به طور خاص و انفاق به طور خاص در مباني هستي شناسي ريشه دارد، ابراز كرد: اگر اين مباني به شيوه صحيح تبيين شود ديگر ايثار و بذل مال احمقانه جلوه نمي كند چراكه در نگاه هستي شناسي توحيدي انسان مالك هيچ چيز نيست و هر چه دارد امانت خداوند نزد او است، آنچنان كه امام رضا (ع) مي فرمايند: خداوند در بدو خلقت عالم را وقف مخلوقات كرده است از اين رو آغاز خلقت با وقف الهي همراه بوده است.
 
رحيم پورازغدي با تاكيد بر لزوم تبيين اثرات مثبت انفاق و وقف براي شخص عامل به اين دو حسنه بيان كرد: البته در بخشش مال دو نگاه متعارض وجود دارد نخست خصوصي سازي اموال عمومي كه ريشه در مكاتب مادي دارد و ديگر عمومي سازي اموال خصوصي كه از نگاه توحيدي نشات مي گيرد و به معناي مواسات است و اگر كسي به آن عامل نباشد شيعه علوي نيست.
 
وي روحيه ايثار را مبناي هستي شناسي تمامي انبياء در طول تاريخ دانست و ادامه داد: نقطه شروع براي انسان موحد جايي است كه خود را مالك هيچ چيز نداند و با اين نگاه است كه مشكلات اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي ما حل مي شود و ناهنجاري هايي همچون دروغگويي، احتكار و گران فروشي از جامعه رخت برمي بندد.
 
رحيم پورازغدي با اشاره به تعبير برخي از علما به اولويت داشتن در استفاده از اموال به جاي مالكيت آنها گفت: هرچه بشر در اختيار دارد عاريه است و اگر انسان جز اين نگاه داشته باشد گرفتار شرك مي شود، از اين رو بايد در بهره مندي از امانات الهي ديگران را نيز شريك كند، بايد توجه داشت در جامعه اي كه روحيه ايثار و احسان رشد كند معروفات نيز رشد يافته و انسان ها از ناراحتي يكديگر غمگين و با شادي هم شاد مي شوند.
 
 
 
فرهنگ سكولار سابقه اي به درازاي تاريخ دارد
 
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به حديث نبوي مبني بر نشستن مومنان بر سر يك سفره و پرهيز از تفرقه تاكيد كرد: بايد توجه داشت مبناي فرهنگ سكولار امروزي در هزاران سال پيش و تفكر انسان هايي همچون قارون كه قرآن از آنها ياد كرده است، ريشه دارد، اما در مقابل و در فرهنگ توحيدي نه مي توان از هر راهي كسب روزي كرد و نه مي توان روزي و اموال خود را در هر مسيري مصرف كرد.
 
وي وقف اموال را نجات بخش آدمي در روز حساب به هنگام پرسش از نحوه مصرف اموال دانست و گفت: اگر در جامعه از طرقي همچون وقف اموال با اخلاق مال اندوزي و رباخواري مبارزه نشود غيراخلاقيات در جامعه تسري يافته و اصالت سود رواج مي يابد و اين جامعه مشرك است.
 
رحيم پورازغدي با بيان اين مطلب كه مال و دارايي در فرهنگ توحيدي وسيله قرب به خداوند از مسيرهاي صحيح است، تصريح كرد: متاسفانه اكنون دو مذهب در ميان مردم رواج يافته خداپرستي و پول پرستي، اگر حركات جامعه فاقد اصول باشد و و افراد آن به چيزي جز لذايذ و شهوات خود فكر نكرده و دائما از خطوط قرمز عبور كنند يك چنين جامعه اي مسير فساد و افول را طي مي كند، حتي اگر برچسب مذهبي داشته باشد.
 
 
 
وي وقف را تشكر در برابر نعمات الهي خواند و بيان كرد: رشد جامعه اسلامي به احسان و انفاق نياز دارد چراكه تمدن اسلامي تنها بر توليد قدرت و ثروت متمركز نيست، بلكه در كنار اينها به برادري، برابري و مواسات نيز نياز دارد.
 
رحيم پورازغدي با اشاره به تجربه رشد اخلاقي واقفان خيرانديش در كنار كمك اقتصادي به جامعه عنوان كرد: متاسفانه امروز شاهد بازشگت مجدد تشريفات و تجملات به جامعه هستيم به گونه اي كه هرچه اسلام و قرآن بر انجام آن يا دوري از آن تاكيد دارند ما درست عكسش را انجام مي دهيم. به عنوان مثال اسلام ما را به قرض الحسنه تشويق مي كند ما ربا را جايگزين آن مي كنيم.
 
وي با بيان اين مطلب كه وقف روح عاطفه و رافت را در جامعه تسري مي دهد، ابراز كرد: بنابر حديثي از پيامبر اكرم (ص) محبوب ترين لحظه زندگي ما زماني است كه خانواده اي گرفتار را شاد مي كنيد چراكه در آن لحظه از هميشه به خدا نزديك تريد، بنابراين بايد وقف و انفاق مال را در راس امور خود قرار دهيم البته احساني كه به دور از هرگونه اهانت، منت و كسالت باشد وگرنه براي ما فايده اي دربر ندارد.
 
رحيم پورزاغدي با اشاره به برخي نيات وقف هاي انجام شده در طول تاريخ خاطرنشان كرد: وقف براي اقامه اذان در منابر با صداي خوش و توسط افراد باتقوا، آزادي زندانيان، صله ارحام، جهاد در وقت ضرور و عزت مسلمانان نشان از دغدغه هاي تاريخي و نياز به رفع آنها با اين سنت حسنه دارد.
 
شايان ذكر است، نخستين همايش نقش بانوان در توسعه و ترويج فرهنگ وقف چهارشنبه، پنجم بهمن با حضور جمعي از بانوان واقف، نماينده ولي فقيه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه در سالن سيدالشهداء هفت تير برگزار شد.
دسته ها : عكس - ديني
جمعه هفتم 11 1390 23:42

 

به گزارش شيعه آنلاين، كرامت وعنايت حضرت قمربني هاشم عليه السلام موجب شد كه در آستانه فرا رسيدن روز عاشوراي حسيني عليه السلام، خانم «يني ماليندا» تبعه كشور اندونزي با حضور در محل رايزني فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران در آتن، تمايل خود براي پذيرش مذهب حقه شيعه به عنوان مذهب رسمي را اعلام كند.

گفتني است پس از اعلام تشيع اين بانوي اندونزيايي تبار، «محمدرضا پاكروان» وابسته فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران در آتن، با اشاره به نورانيت دين مبين اسلام و فعاليت ها و مبارزاتي را كه حضرت امام علي (ع) در راه اعتلاي اين دين در زمان نبي اسلام (ص) و بعد از آن به جهان اسلام ارايه كرده را تشريح كرد.

وي در ادامه گفت: خداوند منان به واسطه باب الحوائج حضرت قمر بني هاشم عليه السلام به شما در اين ايام ملكوتي و نوراني عنايت ويژه اي در اين كشور اروپائي نموده كه اميدوارم خوشبخت و سعادتمند باشيد.

خانم «يني ماليندا» در ديدار خود با وابسته فرهنگي كشورمان گفت: همسرم يك پوستر بزرگ از حضرت ابوالفضل العباس عليه السلام در منزل دارد و هرگاه به مشكلي بر مي خورد به او رو مي كرده و خواستار حل مشكلاتش مي شد و بارها نيز گرفتاري هايش از طريق توسل به آن حضرت حل شد و من پس از مشاهده اين رفتار همسرم، خود نيز چندين بار در هنگام به وجود آمدن مشكلي از صاحب اين تصوير كه نمي دانستم چه شخصيتي است، كمك خواسته و خواستار حل شدن مشكلاتم شدم و بحمدالله حل شد. بدين ترتيب به آن حضرت نيز به عنوان فرزندان دخت گرامي پيامبر اكرم (ص) معتقد گرديدم و تصميم گرفتم كه پيرو اين خاندان عظيم الشان گردم. به همين دليل هم امروز به رايزني فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي مراجعه كردم تا رسماً تشرف خود به مذهب حقه شيعه را اعلام دارم.

وي با ابراز خرسندي از اين اقدام خود نيز اعلام كرد، خدا را شاكر است كه در اين مرحله از زندگيش به وي فرصت داده شد كه به حقانيت حضرت امام علي عليه السلام و خاندان پاكش پي ببرد و به جمع پيروان امامت و ولايت به پيوندد. وي اشاره نمود كه بايد پيروان آن حضرت قدر و ارزش اين همه نعمات آسماني الهي را بدانند وشكرگزار آن باشند.

در پايان اين ديدار از طرف رايزني فرهنگي به ايشان يك جلد كلام الله مجيد ترجمه به زبان يوناني و يك جلد عربي و فارسي و همچنين هداياي فرهنگي و هنري نيز اهداء شد كه مورد توجه و تقدير قرار گرفت.

دسته ها : ديني
يکشنبه بیست و هفتم 9 1390 19:51
X